Frågor och svar

Yonato Books

Frågor och svar

Hur lång tid tar det att ge ut en bok?


Hur lång tid det tar att ge ut en bok beror på flera saker. Bland annat hur lång boken är och om boken är inbunden eller inte. Med det sagt brukar det ta ungefär en till två månader från att du lämnar in manuset till att du får boken. 


Går det att ändra något med boken i processen?


Som författare får du möjlighet till två revideringar av omslaget, samt ett provexemplar. Vill du ha fler går det absolut att fixa, men kostar då extra. Du har gott om tid att göra ändringar, skicka in nya manus och komma med idéer. Vi försöker ha så god kontakt med dig som möjligt och för gärna samtal om vad som är den bästa lösningen för just din bok. 


Varför ska du välja Yonato Books?


Yonato Books spelar på din planhalva. Vi hjälper dig att gå från ett manus till en färdig bok, och för hela tiden en dialog med dig för att nå bästa resultat. Många vill ge ut en bok, men få vet hur man gör. Vi vet hur man gör och kan trycka dina böcker till ett bra pris med mycket bra kvalitet. Yonato Books vill att du ska lyckas som författare. Därför hjälper vi dig med en plan för marknadsföringen, något som är avgörande för att sälja många böcker.


Alla vill inte sälja sina böcker och nöjer sig med att ge ut en mindre upplaga till ett annat ändamål. Då hjälper vi gärna till med kunnig personal som hjälper dig genom hela arbetsprocessen. Allt du behöver fokusera på är att skriva!


Vad innebär marknadsföringspaketet?


De flesta författare tjänar inte jättemycket på sina böcker. Det vill vi ändra på. Att ge ut en bok är något stort. En bok är ett alster som förtjänas att uppskattas. För att få dig som författare att lyckas så bra som möjligt har vi tagit fram ett paket som ska hjälpa dig att sälja slut så fort som möjligt!


I detta paket ingår en roll-up (som du själv får bestämma motivet på), flera PDF:er med tips och knep på hur du ska marknadsföra samt en individuell plan på hur just du ska nå ut med din bok till så många som möjligt. Rekommenderas starkt till den som snabbt vill sälja slut!


Hur många provexemplar får man beställa?


Du får beställa hur många provexemplar du vill, men bara det första är gratis. Resterande kostar extra.


Hur går en vanlig beställning till?


Den typiska beställningen börjar med att du har ett färdigt manus som den vill ge ut. Du kontaktar sedan Yonato Books och ber om en offert. I detta steg uppger du på ett ungefär hur många sidor boken är, sitt namn, vilket format boken ska ha och så vidare. Offerten skickas av Yonato Books och godkänns av dig. Vi börjar arbeta på inlagan, omslaget och en eventuell marknadsföringsplan. Under hela denna tiden hålls en aktiv dialog med dig. Ett provexemplar skickas ut till dig som godkänner. Därefter påbörjas den stora tryckningen. Exemplaren skickas till dig som får sina böcker. Svårare än så är det inte! 


Hur mycket behöver jag göra?


Yonato Books mål är att du som författare bara ska ägna dig åt en enda sak - skrivandet. Du ska vara klar med ditt manus när vi får det. Vi korrekturläser inte.


Vad kostar det?


Kostnaden beror så klart på tjockleken på boken, om det är färgsidor med, om den är inbunden eller inte och så vidare. Upplagan spelar också stor roll för priset. Ju större upplaga, desto lägre styckkostnad. Inklusive moms frakt. Priserna varierar, men är mycket konkurrenskraftiga.Får jag hjälp med omslaget?


Design av omslaget ingår i priset! Du får självklart komma med idéer på hur omslaget ska se ut. Din bok - du bestämmer. Det är upp till dig hur mycket du vill göra själv och hur mycket du vill låta oss göra.


Hur kontaktar jag Yonato Books?


Yonato Books nås lättast via epost: info@yonato.com

Vi svarar oftast inom en arbetsdag.


Hur många och hur få böcker får jag ge ut?


Det finns ingen övre gräns på hur många böcker du får ge ut. Ju fler böcker du ger ut, desto lägre styckpris. Det finns en undre gräns vid 100 böcker. Vanligast bland våra kunder är att ge ut mellan 600 och 1000 böcker. 


Vad kostar frakten?


Frakten ingår! :)


Hur fungerar det med ISBN?


ISBN-nummer är ett slags nummer som ska finnas på boken om den ska säljas. ISBN-numret ger boken en identitet. Det finns flera böcker med samma titel, men bara ett ISBN per bok. ISBN står för International Standard Book Number. Att ha ett ISBN är i många fall ett krav om du ska sälja boken. Därför ingår det alltid när du ger ut en bok hos oss.


Kan man ge ut med sitt eget förlag via Yonato Books?


Det går utmärkt att ge ut med sitt eget förlag hos Yonato Books. Vi ger ut på dina villor! 


Hur många offerter kan man be om?


Det finns ingen gräns på hur många offerter du kan be om. Du får gärna skicka flera, göra om, och fråga! 


Vad går att beställa hos Yonato Books?


Hos Yonato Books kan du som kund beställa Alsterpaketet, alltså en färdig bok av manuset du har skrivit. 


Till detta kan du välja marknadsföringspaketet, som hjälper dig att sälja riktigt många böcker på kort tid. I detta ingår bland annat en roll-up och PDF:er om hur du bäst säljer dina böcker.


I Alsterpaketet ingår följande:

 • Design av omslag. Två revideringar av omslagets design. 
 • Layout som tryckfärdig PDF, inklusive ISBN-nummer. 
 • Ett tryckt provexemplar. En revidering av omslag och inlaga. Det tar normalt 1-2 veckor att trycka provexemplaret. 
 • Tryck och frakt av boken. 
 • Inlaga: Svartvitt tryck på offsetpapper 80 g/m2 eller liknande. 
 • Leverans: Böckerna levereras i kartonger till i första hand leveransadressen, i andra hand till utlämningsställe i angiven ort. (beroende på logistikföretagets villkor). 
 • Leveranstid: Det tar normalt 2-3 veckor att trycka böckerna inklusive frakt. 
 • Pliktexemplar: Yonato kommer att sända lagstadgade pliktexemplar till Sveriges universitetsbibliotek och Kungliga Biblioteket. För detta behöver vi tio exemplar av boken från kunden. Kunden ansvarar för att tio exemplar ska komma till Yonato Books. Yonato betalar inte fraktkostnaden.
 • Marknadsföringsplan som PDF. I denna ingår 10 sidor med en allmän beskrivning med tips på effektiv försäljning och marknadsföring av böcker. 


 
Vad är skillnaden på Yonato Books och ett vanligt förlag?


Yonato Books accepterar i princip alla böcker som kommer in. Etablerade förlag tar oftast bara in ett fåtal av många tusen inskickade manus. Vi ser till att hålla hela processen enkel och snabb. Tyvärr kan vi inte erbjuda korrekturläsning eller marknadsföring av just din bok, men vi ger dig alla förutsättningar att lyckas bra. Dessutom får du ge ut din bok på dina villkor!


Det finns mycket som gör oss annorlunda från etablerade förlag, men tre punkter är särskilt viktiga!

 • Vi accepterar alla*.
 • Vi ger ut på dina villkor.
 • Vi spelar på din planhalva.


*Yonato Books har rätten att neka manus/inlagor som på något sätt bryter mot våra principer (kränkande, etc). Läs mer i köpvillkor.

Copyright © 2020 by Yonato HB. All Rights Reserved